Kefalonian kolme helmeä

Elokuussa 2022 olin kaksi viikkoa Zakynthoksella ja tein päivämatkan Kefalonian saarelle. Kefalonia on suurin Joonianmeren saariryhmistä. Siitä en tiedä onko saarella lentokenttää mutta lautalla pääsee esim. Zakynthokselta. Yksin matkustaessa koin taas taloudellisesti kannattavaksi että lähden päiväretkelle paikallisen matkanjärjestäjän kanssa. Tämä päiväretki maksoi 50 euroa ja piti sisällään bussimatkat Tsiliviistä pohjoiseen, josta lautta lähti. Lauttamatkat, bussi kohteessa. Muutamaan kohteeseen piti maksaa sisäänpääsymaksu (5-7 euroa).

Lähdimme matkaan aikaisin aamulla. Lauttamatka kesti noin 1,5 tuntia. Ensivaikutelmaltaan Kefalonia näytti paljon vihreämmältä kuin Zakynthos ja saari oli hyvin vuoristomainen. Voisin kuvitella että tällä saarella on hyvät patikointireitit.

1. Melissanin luola

Melissanin luola on joitakin kymmeniä metrejä maanpinnan alapuolella ja luolassa on järvi. Järvi on 20-30 metriä syvä ja vesi on hyvin kirkasta. Luola on saanut nimensä Melissan nimisestä nymfistä, joka ei saanut vastarakkautta Panilta ja päätti hukuttautua järveen. Tästä luolasta löytyy myös videopätkiä Instagram tililtäni: https://www.instagram.com/tinttitutkimusmatkalla/

2. Drogkaratin tippukiviluola

Luola on syntynyt 100-150 miljoonaa vuotta sitten. Luolaan mennessä mentiin useita portaita alaspäin ja alhaalla olikin jo viileää ja kosteaa. Paikoittain myös liukasta, eräs turisti liukastuikin pahasti ja sitten pohdittiinkin miten saadaan hänet kannettua ylös. Luola löydettiin 1700-luvulla maanjäristyksen yhteydessä.

3. Pyhän Gerasimoksen luostari

Luostari on saaren suosituimpia pyhiinvaelluskohteita ja hiukan epäselväksi tässä on se, että tämän uuden luostarin vieressä on vanhempi luostari, jota en löydä Google mapsista. En tiedä, onko vanhempi luostari sitten 1500-1600 luvun ajalta. Uudemmassa luostarissa on kuitenkin käytetty jo värejä, luostari on erittäin korkea hienoineen kattokruunuineen.

Pyhän Gerasimoksen luostarin sivuille pääset tästä linkistä (sivut kreikaksi) https://valsamata.gr/o-agios-gerasimos/

Näiden kolmen kohteen jälkeen meille jäi aikaa pyöriä Kefalonian pääkaupungissa Argostolissa. Argostoli on satamakaupunki, jonka muutaman päätien varrelta löytyy ravintoloita ja kauppoja. Sataman luona on myös mahdollisuus vuokrata ns. ”Kaupunkivene”, jolla voit seilata eri kohteisiin.

Tällä saarella voisin viettää hyvinkin muutamia päiviä, kävellen luonnossa, tutustumassa historiaan ja luostareihin.

Oletko käynyt Kefalonialla? Mitä paikkaa suosittelet? Onko täällä hyviä kävelyreittejä?

Artikkelin alkuperäinen julkaisu: 17.10.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[instagram-feed]