Mutta mitä tapahtui vuonna 2023

Vuoden viimeistä artikkelia kirjoitellen. Ajattelin kertoa, mistä vuosi 2023 oikein koostui ja mitä ajatuksia vuodesta 2024. Nopeasti tämäkin vuosi meni! Blogin kirjoittelua on nyt takana reilu kolme vuotta

Tammikuu

Tammikuussa kävin matkamessuilla, niin kuin aikaisempinakin vuosina. Tällä kertaa olin somevaikuttajan roolissa ja pääsin messuilemaan jo torstaina ammattilaispäivänä. Messupäivästä jäi hyvä fiilis, näin muita bloggaajia ja osa jopa tunnisti minut! Messuilta ei herunut voittoa, mutta kiva päivä oli. Tänä vuonna huomasin kotimaan ja asuntoauto matkailun olevan suuressa suosiossa

Helmi-maaliskuu

Osallistuin muistaakseen kahteen teollisuusliiton seminaariin, jotka olivat viikonloppuna. Toinen oli nuorten tapahtuma Pasilassa, Triplan hotellissa yövyten. Toinen taas hotelli Katajanokalla, joka oli varsin mielenkiintoinen hotelli. Hotelli on rakennettu Katajanokan vanhaan vankilaan. Iso suositus hotellille (pst! Täällä myös kummittelee!) Oli siinä hotellin vastaanottovirkailijalla ihmiteltävää, kun kysyin olisiko mahdollista saada huone, jossa on koettu eniten paranormaalisia ilmiöitä.

Huhti-Toukokuu

Huhtikuussa ei tainnut tapahtua mitään ihmeellisempää, pääsiäisenä olin töissä. Toukokuussa vietin viikon Punkaharjulla. Teimme yhden päivän retken Savonlinnaan sekä melosimme Punkaharjulla. Muuten kävelimme Punkaharjulla ja nautimme luonnosta.

Kesäkuu-Heinäkuu

Kesä meni töitä tehden. Aloitin maaliskuussa vakituisena HUSin kirjoilla, joten lomaa ei ollut. Aikaisemmat 4 kuukauden ajalta kertyneet vapaat sain rahana. Kesällä mökkeilin muutamana viikonloppuna. Ja heinäkuun alussa kävin sahtareilla (sahtimarkkinat) Padasjoella. Jossa olen käynyt joka vuonna. Nyt alkaa kyllä tuntuu siltäkin että voisi tehdä poikkeuksen ja olla ensi vuonna menemättä.

Elokuu

Elokuun alussa tein viikonloppuretken Repoveden kansallispuistoon. Alunperin oli tarkoitus kävellä kaakkurinkierros 26 km, mutta muuutin lennossa suunnitelmia, mutta kävelin kuitenkin lähes tulkoon saman matkan. Pieniä poikkeuksia tein reitin varrella.

Elokuussa pidin palkatonta ja lähdin Tsekkeihin. Oli kyllä aivan mahtireissu!! Tsekeissä olin 9 yötä. Kiersin Kutna Horan, Brnon, Houskan alueen sekä Prahan. Aivan mahtavaa. Yöpyminen Houskan linnassa oli kyllä ainutlaatuinen tilaisuus, johon en ikinä uskonut että se onnistuisi. Useamman kuukauden etsimisen jälkeen löysin linnan omistajan ja sovimme yöpymisestä. Haluan muistuttaa jokaista, että aina kannattaa yrittää. Moni jättää tekemättä asioita, koska mietimme, mitä muut meistä ajattelevat. Tämä on väärin. Eikö sitä kannattaisi elää elämäänsä niinkuin itse haluaa? Kokeile. Yritä. Mitä voit menettää?

Elokuun alussa myös jouduin lopettamaan rakkaan Pedron. Luulin että Pedro on munimassa mutta väärässä olin. Hänellä oli kasvain, jota yritettiin vielä leikata mutta leikkauspöydällä huomattiin kasvaimen jo kiinnittyneen sisäeliminiin. Hyvästi rakas Pedro, nyt jahtaat vahiksia paremmilla laitumilla!

Syyskuu- Lokakuu

Syksy tuli. Syksyllä oli useita liiton tapahtumia, seminaareja taisi olla peräti neljänä viikonloppuna. Kävin myös työturvallisuuskortinkin suorittamassa. Hain myös uutta työtä HUSin sisällä ja ajattelin etten tuu saamaan kyseistä työtä. Korkeakoulututkinto? Ei ole. Kokemusta erilaisista ohjelmista? ei ole. Kirjoitin neljän lauseen hakemuksen ja sain työn. Ei pöllömpää. Tämä pesti tosin maaliskuuhun saakka, tehtävään oli myös auki vakituinen paikka, mutta olen sitä mieltä että työtä pitää kokeilla ennen kuin ottaa vakkaripaikan. Hoitologistikon työ vaihtui asiakastukeen, toimistotyötyöhön.

Lokakuun alkupuolella taisin myös käydä Hotelli Sveitsissä, Hyvinkäällä. Kävimme katselemassa Hyvinkäätä siinä mielessä, jos joskus muuttaisimme sinne. Pari kuukautta ollut mietintämyssy päässä ja tällä hetkellä muutto Hyvinkäälle ei enää innosta. Hotelli Sveitsin yhteydessä nautimme kylpylän poreista sekä söimme ruhtinaallisesti kolmen ruoka lajin illallisen, osittain sen takia että voitin aikaisemman työpaikan oikeudenkäynnin koskien työssäoloja. Haasteessa oli mukana useampi kymmen ihminen, nykyisiä ja vanhoja työntekijöitä.

Marras-joulukuu

Aloitin uudessa työtehtävässä marraskuussa. Outoa olla toimistossa työssä ja vielä etähommissakin. Katsotaan miten tässä viihdytään. Joko jatkuu työt tai sitten lennän bumerangina takaisin lastensairaalaan. Luigi tuli taloon marraskuussa. Uusi lisko ja uudet kujeet. Vielä on paljon opetettavaa, että Luigista tulee kesy. Utelias hän on ja rakastaa syödä! Joulun vietimme osittain sairaalassa. Kaverini joutui sairaalaan ja kävin häntä moikkaamassa.

Vuoden 2023 kohokohtia

 • Iltalehden tekemä haastattelu ”Tiinan matkoista menee yöunet”
 • Luigi tuli taloon
 • Työtehtävät vaihtuivat
 • En edelleenkään laihtunut. Tämä ollut työnalla jo vuosia! 😀 Sain kilpirauhasen vajaatoiminnan 14 vuotta sitten ja siihen lösähti elämä normaalipainoisena. Kiloja tullut tappavan hitaasti vuosien mittaan. Aineenvaihduntani tuntuu olevan aika olematon. Vaikka koen syöväni suht terveellisesti (tottakai, sitä välillä vedetään hampurilaisia) ja liikkuvani edes jonkin verran, niin tämä ei riitä. Olisi kiva kuitenkin saada sellainen 10 kiloa pois ihan sen takia, että arki ja liikkuminen olisi miellyttävämpää. Noh, ensi vuonna sitten..
 • Terveys on muuten pysynyt hyvänä vuonna 2023. Saikkupäiviä taisi olla kolme. Kiitollinen saa olla että ei ole mitään isompaa kriisiä tapahtunut vuosiin. Ensi vuoden tavoitteena on ottaa pieniä tavoitteita arkeen; alkuvuodesta aloitan pari jumppaa ja kaksi tanssia viikossa. Lisään sitten fiiliksen mukaan.

Mitä tapahtuu vuonna 2024?

Sitä ei tiedä kukaan. Työsoppari on maaliskuuhun, sitten joko jatkan nykyisessä työssä tai menen takaisin lastensairaalaan. Alkuvuodesta pyrin säästämään 500 euroa kuussa, että saan matkarahat kunnolla kasaan. Pääsiäisenä saatan tehdä pienen reissun. Ja toukokuussa olisi toiveena jo pitää kolme viikkoa kesälomaa, kierrellen parissa Euroopan maassa. Toukokuun/kesäkuun reissulle olen saanut sovittua jo yhden yhteistyön, luvassa useampi linna, kaunista luontoa ja näitä creepyjä juttuja! Loput lomista pidän sitten myöhemmin syksyllä. Mikäli jaksan tuolla työpaikassa vielä olla! Sen näkee sitten ajan kanssa, mihin universumi minua kuljettaa. Pitkään on kuitenkin ollut jo sellainen tunne, että kaipaisin jtn ainutlaatuista tilaisuutta. Esimerkiksi 3-6 kk pesti jossakin toisessa kaupungissa tai maassa. Kaipaan todella jotain uutta ja ihmeellistä. Jotakin mitä muistella ja jotakin missä voin kehittyä.

Toivon ensi vuodelle terveyttä, voimaa, energiaa ja ihania muistoja, niin itselleni kuin muillekin. Uusia seikkailuja, uusia kokemuksia sekä itsensä kehittämistä.

Hyvää uutta vuotta 2024 kaikille!

2 Comments

 1. Enpäs ollut noista Sahti markkinoista kuullut, kivalta kuulostava tapahtuma. Valitettavasti ensi kesänä tuo ei minulle sovi, mutta täytyy pitää jatkossa mielessä, jos sopii kalenteriin ja sattuisi aurinkoinen päivä.

  Onnittelut oikeudenkäynnin voittamisesta, se on aina hienoa!

  Myös vuoden 2024 suunnitelmat vaikuttavat mukavilta!

  1. Sahtarit on kyllä kiva kylätapahtuma Padasjoella, muuten p-joki herää eloon vain kesällä. Mutta on myös ne muutkin markkinat Suomessa jotenkin hyviä! Paistetut muikut ja letut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[instagram-feed]