Seikkaillaan Transylvaniassa!

Miksi Romania? Mystiset, yliluonnolliset ja höpöhöpö tarinat verta imevistä vampyyreistä ovat aina kiehtoneet minua. Dracula aiheiset elokuvat ovat suosikki elokuviani! Myös Vlad Tepes, joka maailmalla tunnetaan Draculana, Bram Stokerin kirjoittaman mestariteoksensa takia, on hyvä tutkimuskohde. Minkälainen tuo Vlad oikeastaan on? Mikä on totta ja mikä tarua?

Olen myös miettinyt onko Romania sellainen kuin kuvittelen? Onko se kovin vuoristomaista? Meneekö siellä ne Dracula elokuvista olevat vanhat hevosvaunut pitkin Karpaattien vuoristoteitä? Olen myös jo nuoresta asti miettinyt, että olisi kiva joskus käydä ”Draculan linnassa”. Mietin tuossa 2021 ja 2022 vuoden vaihteessa, että miksi en toteuta tätä haavettani? Miksen lähde katsomaan niitä linnoja ja kiertämään Transylvaniaa? Siitä se ajatus lähtikin, että nyt mä lähden! Ja niin mä buukkasin lennot Romaniaan pari kuukautta ennen reissua ja vietin kesäloman ensimmäisen osani Romaniassa. Halusin myös tältä lomalta muuta kuin yleensä; jännitystä, pikkasen kummitusmaisia paikkoja, hautausmaita ja luonnossa patikointia. Ja perinteisesti lähdin matkaan yksin! Dracula täältä tullaan!

Reittini: Lento Bukarestiin- Hunedoara-Sighisoara-Brasov-Bukarest (kulkusuunta myötäpäivään)

Lennot varasin Kiwi sivuston kautta joka myy lentoja Romaniaan suoralla lennolla. Lentoyhtiö on Romanialainen yhtiö ”Blue air”. Lennosta ei ole mitään valitettavaa. Kaikki toimi, toki lento viivästyi pari tuntia mutta muuten en keksi valittamisen aihetta. Majoitukset varasin booking.comin kautta ja ensin googlasin kohteita sekä valitsin lopulta niistä mielenkiintoisimmat, niin että pystyn toteuttaa reissun kymmenessä yössä. Toki tämä Dracula teema oli vahvasti mukana 😉 Ehdottomasti halusin reissullani nähdä tämän Vlad Tepeksen synnyinkaupungin ja Branin eli ns ”Draculan” linnan.

Lento Romaniaan oli iltalento ja viivästyneen lähdön takia olin perillä hotellilla yhden aikaan yöllä. Tämän yön vietin Bukarestissa ja lähellä rautatieasemaa, josta on sitten aamulla helppo lähteä pitkälle junamatkalle kohti Transylvaniaa!

Valitsin majoituspaikaksi ”Hello Hotel Gara de Nord” joka on lähellä pohjoista rautatieasemaa. Majoituspaikan nimi ”Gara” meinaa rautatieasemaa.

Hello Hotel Gara de Nord plussineen ja miinuksineen

+ Hyvä sijainti! Rautatieasema reilu viiden minuutin kävelymatkan päässä. Lentokentältä pääsee rautatieasemalle junalla, joka taisi lähteä puolen tunnin välein. Hinta lentokenttä-rautatieasema oli 0,80-1 euro.

+ Huone moderni, sänky hyvä. Löytyy tv.

+ Aamiaismahdollisuus, aula myös siisti ja hotellin yleisilme hyvä

+ Hintaa yhdelle yölle oli 40 euroa

–  Ainoan miinuksen keksin huoneen oudosta pohjamallista. Lavuaari oli wc:n ulkopuolella ja suihku omassa kopissa

Edessä kahdeksan tunnin junamatka Hunedoaraan

Aamiaisen jälkeen lähdin kohti rautatieasemaa ja ensimmäiselle junapätkälle. Bukarestistä Hunedoaraan on 400 kilometriä ja junamatkan kesto 8 tuntia. Junat ovat hitaita Romaniassa ja sen näkee tuossa matkan kestossa. Tämä junamatkan pätkä maksoi 25 euroa ensimmäisessä luokassa.

Saavuin Calanin asemalle iltapäivästä, junan oltua puoli tuntia myöhässä aikataulusta. Junasta poistuminen olikin aika mielenkiintoista. Nimittäin, en osannut avata junan ovea! Tuli paniikki.

Halusin ulos ja näin miehen vähän matkan päässä ja huusin hänelle että haluan ulos ja näytin etten osaa avata ovea! Menin hänen luo ja hän avasi oven minulle, juna alkoi jo liikkua. Voi perse. Hyppäsin ulos junasta ja hän heitti rinkkani minulle perässä! Voi vitsit, mikä ulostulo! En olisi ikinä uskonut että tulen jonain päivänä hyppäämään vielä liikkuvasta junasta! Mitä jos mies ei olisi heittänyt minulle rinkkaani?

Calanin asema oli aika autio, pihalla tupakoi rautatieaseman ”emäntä” joka muistutti hyvin Simpsoneiden Selma-tätiä. Romaniassa rautatieasemilla on tyyppi, joka valvoo liikennettä, ohjaa tarvittaessa ja yöaikaan vilauttelee junille taskulampusta valoa. Ja varmaan tämän lisäksi myös muutakin! Kysyin tädiltä taksia ja hänen vastaus oli ”wau”. Tällä asemalla ei taideta paljon käyttää taksia, tuumin? Hän alkoi etsiä taksin numeroa ja soitti minulle taksin. Calanin asemalta Hunedoaraan on matkaa noin parikymmentä kilometriä ja tämä matka maksoi taksilla muistaakseen 6 euroa.

Hunedoara osoittautua hyvin paikalliseksi kaupungiksi. En nähnyt turisteja, mutta kaipa niitä oli. Keskusta oli simppelin kokoinen, autoteitä koristi vihreät puut. Pikaruokaloita kuten mäkkäriä, en löytänyt täältä. Ravintoloissa kaikki listat olivat romaniaksi. Ruokailu oli aina mielenkiintoista kun tilasin ruokaa sokkona.

Corvinin linna

Hunedoaran suosituin nähtävyys on Corvinin linna. Linnassa on aikoinaan pidetty vankeja ja on kovin näyttävä linna. Linnan vieressä on myös kidutusmuseo, joka ikävä kyllä on osa Romanian historiaa.

Corvin linna on yksi Euroopan suurimmista linnoista ja täällä on kuvattu myös nunna elokuva! Nunna elokuvasta sen verran, että tarina kertoo St. Abbey Carta luostarista, joka ei liity ikävä kyllä mitenkään tähän linnaan. Uteliaana kuitenkin googlasin tuota luostaria ja se kun löytyikin!! Luostari sijaitsee Sighisoarasta etelään päin n. 100 kilometriä, Sibiun kaupungista 45 kilometriä. Suosittelen vierailemaan varsinkin, jos kuljet autolla! Itse olisin halunnut tänne luostariin mutta ei sopinut aikatauluuni! Junallakin pääsee lähelle luostaria, mutta esim. Sighisoarasta tämä sadan kilsan junamatka olisi ollut 5 tuntinen vaihtoineen!

Luostarin löytää parhaiten kun googlaa: ”St Abbey Carta Romania”

Linnan jälkeen kävin katsomassa vieressä olevan kidutusmuseon, tästä löytyy kuvaa ja videota Instagram/Facebook tililtäni: Tinttitutkimusmatkalla

http://www.instagram.com/tinttitutkimusmatkalla

Ajatuksia Hunedoarasta:

  • Voisin kuvitella että kaksi yötä täällä riittää, itse olin kolme ja lopulta alkoi aikakin tulla pitkäksi.
  • Tässä paikassa ei ole liikaa ravintola tarjontaa
  • Kävin myös parin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa Cincis järvellä, joka on Transylvanian suurin järvi. Järven luona on camping alue joka näytti erittäin kivalta! Kävin myös kävelemässä yhden kävelyreitin joka piti sisällään vanhan rautatien ja tunnelin, joka on 700-800 metriä pitkä! Huom. Taskulamppua tarvitaan tälle reitille! Tämän reitin löysin netistä: outdooractive sivuilta, josta löytyy kattavasti eri patikointi reittejä ymräri maailmaa! Myös Suomesta! https://www.outdooractive.com/
Leirintäalue Cincis järven rannalla
Leirintäalueen mökit. Voisin majoittua!

Cincis järven leirintälue löytyy Googlaamalla ”Cincis lake camping aventura”

Vielä lopuksi; Hunedoarassa majoittauduin kolme yötä tälläisessä paikassa kuin ”Vila HD”.

Muutama kuva loppuun majoituspaikasta ja tietenkin plussat sekä miinukset!

Vila HD, Hunedoara

+ Erittäin tilava majoituskohde! Oma huoneeni oli 50 neliöinen! Keittiö erikseen ja parveke

+ Jääkaappi, mikro

+ Parveke on kiva lisä, arvostan!

+ Sijainti; keskustan tuntumassa

+ Edullinen, 50 neliötä ja maksoi muistaakseen 50 euron luokkaa yö?

– Olisin kaivannut pikkasen enemmän keittiövälinettä, kuten isompaa kattilaa tai kahvinkeitintä?

Vila HD ulkoapäin

Tästä matka jatkuukin kohti Vladin ”Draculan” synnyinkaupunkia, Sighisoaraa! LET’S GO!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[instagram-feed]