Yötä bunkkerissa

Harmaa betonineliö seisoo Spilbergin linnan kupeessa. Suojanaan puita ja puskia. Hyvin huomaamattoman näköisenä. Sisään astuessa huomaat kulkeneesi ajassa taaksepäin, toisen maailmansodan aikaan. Käytävillä on pimeää ja seinillä roikkuu kaasunaamareita.

Tsekkien matkani jatkuu Brnossa kahdella yöllä. Majoitun 10-z bunkkerissa, joka on toisen maailmansodan aikana rakennettu bunkkeri. Minulle annetaan kartta, johon on merkattu huoneeni. Uteliasuuttani kävelen kuitenkin ohi, koska paikassa on samaan aikaan näyttely käynnissä. Näyttelyssä vilahtelee lankapuhelimia, salakuuntelulaitteita, tv pätkiä henkilöistä, jotka ovat kokeneet tämän kaiken tuolloin. Näyttely on avoinna kaikkina päivinä paitsi maanantaina

10- z bunkkeri löytyy booking.comista ja tarjolla on 1-2 hengen huoneita, perhehuoneita sekä yhteismajoitusta. Hinnat alkaen 20 euroa. Oma yhden hengen huoneeni maksoi 45 euroa yöltä ja wc sekä suihku sijaitsivat käytävällä. Huoneen lämpötila on 15-20 astetta. Ja kännykästäni hävisi kentät kun astuin lähemmäs huonettani. Majoitun kaksi yötä bunkkerissa ja oli kyllä elämys! Valot kun sammutin oli täysin pimeää huoneessa. Paikassa oli hyvinkin rauhallista, enkä juurikaan törmännyt muihin.

Huoneen hintaan kuuluu aamiainen, tietenkin ajan henkeä muistellen. Tarjolla on pikakahvia, paahtoleipää, jotakin mössöjä, pieniä browniepaloja, jogurttia ja makkarasiivuja. Aamiaissali on hieno mutta siltikään kovin moni ei kauaa viihtynyt aamiaisella. Senkin kermaperseet.

Yöpyisitkö bunkkerissa? Tai oletko joskus yöpynyt? Tämä paikka kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa, jos vierailet Brnossa!!

Ppsst! Instagramista löytyy videota jossa näkyy enemmän tiloja bunkkerista! 🙂

http://www.instagram.com/tinttitutkimusmatkalla

2 Comments

  1. En ole yöpynyt, mutta hyvin voisin yöpyä, kuulostaa mielenkiintoiselta. Virolahdella pääsimme tutusumaan bunkkereihin, mutta yöpyminen ei ollut niissä mahdollista: https://www.matkallamissamilloinkin.com/vinkit-virolahdelle/ Tuossa pääkuvan pallokorsussa olisi voinut yöpyä, mutta se jätettiin kyllä väliin.

    1. vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta tuokin! Täytyy joskus käydä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[instagram-feed]